IV Форум розвитку громадянського суспільства

Наразі Україна переживає досить тяжкий період. Воєнний конфлікт на Донбасі триває. І ця складна ситуація не тільки не вирішується, вона ще більше поглиблюється. Політики демонструють пасивність, в той час як сотні українців (з окупованих і підконтрольних Україні територій) з болем і безнадією в очах майже кричать «зробіть хоч що-небудь».

Під гаслами про світле майбутнє України, якими прикривається влада на сьогодні, насправді ховається повне нерозуміння градусу кипіння в суспільстві і неспроможність знайти підхід до вирішення питання, як примиритися з мешканцями Донбасу.

Єдиним виходом з ситуації, що склалася є поєднання зусиль громадськості. Тих її представників, які готові йти на поступки один одному задля майбутнього країни. Як то кажуть «Змінимо себе, щоб змінити країну»!

Шлях в цьому напряму обрали організатори IV-го Форуму розвитку громадянського суспільства. Метою цього заходу стали формування в українських ОГС технічних, організаційних, адаптивних спроможностей і спроможностей впливати задля досягнення змін на краще в суспільстві.

Представники Благодійної Ліги «Соціум» Заступник голови правління з економічних питань та аналітичних досліджень - Інна Заблодська та Заступник голови правління з розробки стандартів і ініціатив по змінам законодавства - Тетяна Гудіма підтримали ідею форуму та прийняли активну участь в дискусії його учасників.

Безперечно наразі є необхідним створення публічного поля. І в цьому полі повинні знаходитися нейтральні люди з обох сторін. Адже лише завдяки тим, хто має зважену позицію, можливе примирення.

Повинна бути якась форма для обговорень активістів та громадських діячів з двох сторін, які готові йти на поступки один одному. І це обов'язково мають бути не представники влади, не політики. З часом станеться трансформація двох бачень світу. Це довгий процес, але спільними зусиллями ми можемо прийти до єдиної думки. На жаль, зараз таких кроків не робиться. Нам потрібно шукати адекватних громадян на Донбасі, співпрацювати з ними на волонтерських позиціях, і ми виростимо нове громадянське суспільство. І вже воно зможе змінити ситуацію зсередини.

Наразі ніхто не думає про людей – тільки про території. Треба негайно міняти концепцію.

Майже рік ми збираємося та обговорюємо якісь стратегії в напрямку відновлення та примирення Донбасу! Давайте вже якось об’єднаємо зусилля та будемо діяти. «Більше діла менше слів» - резюмувала Інна Заблодська.

А що думаєте Ви? На Ваші пропозиції чекаємо за адресою: b_l_socium@ ukr. net.

« Грудень 2017 »