Засідання Правління УСПП та Антикризової ради громадських організацій

Кризова соціально-економічна ситуація, що наразі спостерігається в Україні, потребує швидких і прогнозованих спільних дій держави, бізнес-спільноти та громадянського суспільства. Критичне зростання залежності держави від зовнішнього фінансування (держборг на рівні майже 80% ВВП) при відсутності стратегічних та галузевих програм, які містили б заходи з підвищення конкурентоспроможності економіки, покращення інвестиційних умов, модернізації промислових потужностей, та дійсно реалізовувались – лише погіршуватиме ситуацію. Про це йшлося на розширеному засіданні Антикризової ради громадських організацій та Правління Українського союзу промисловців і підприємців у Києві (18.12.2015 року), в якому прийняли участь запрошені представники БЛ «Соціум» - Заступник Голови правління з економічних питань та аналітичних досліджень Заблодська І.В. та Заступник Голови правління з розробки стандартів і ініціатив по змінам законодавства Гудіма Т.С.

«Прогнозоване міжнародними експертами падіння економіки України в 2015 році - 11%. Негативні показники і по всіх ключових економічних позиціях: інфляція в країні зараз майже 47%, експорт скоротився на 32%, обсяги внутрішньої торгівлі на 22%, а промислове виробництво продовжує занепадати і закінчує рік із від’ємним 15% показником. Все це свідчить про те, що у нас просто немає запасу часу і міцності займатися політичними «торгами», невмотивованими суперечками – треба стабілізувати ситуацію – швидко, професійно і головне – спільними зусиллями, не відхрещуючись від пропозицій громадськості і бізнесу», - зазначив президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.

І ці цифри будуть тільки зростати. Особливо за умови прийняття пропонованої урядовцями неякісної податкової реформи і бюджету-2016 на її базі.

Напередодні повноцінного запуску ЗВТ із Євросоюзом такі обставини можуть підірвати довіру іноземних партнерів до України та вітчизняного бізнесу.

Саме тому діловою громадою підготовлено і направлене до парламенту спільне звернення із вимогою не поспішати приймати «абищо» «під ялинку», а сформувати держбюджет-2016 та ввійти в новий рік зі старою базою оподаткування, вносячи точкові зміни в Податковий кодекс. Справжню ж податкову реформу слід напрацювати в перший же квартал 2016 року усім спільно – парламенту, уряду та бізнесу.

« Грудень 2017 »